2010-07-21

Sommarprat

Besökte igår kväll Raseborgs sommarteater med Robin Hood på scenen. Konstaterade att det gör gott för en sammansvetsad amatörskådisgrupp att få arbeta tillsammans med olika regissörer. Jag såg samma uppsättning av Robin Hood 1997 på Svenska teatern, och den har levt med i minnet som en av de bättre uppsättningarna där Sås och Kopp medverkat.

Årets uppsättning var något omarbetad, troligen på grund av det stora intresset i att få medverka. Bra så! Alla ingredienser ingick, helt enligt traditionellt mönster, den goda, den onda, den dumma, den fåfänga, den äkta, de älskande, samt B-kärleksparet. Riktig sommarteater, med andra ord. En föreställning med ett budskap som passar alla! (Även sommarteater bör ha ett budskap, enbart trams är pinsamt).

Läste i tidningen att en pojke i det västliga grannlandet skjutit sin farmor av misstag? Det är så att man blir f-bannad. Hur är det möjligt att igen en oansvarig pappa förvarar vapen i olåsta skåp? Hur är det möjligt att pojken tydligen fått signaler av de vuxna att det är helt ok att skjuta småfåglar? Hur går det för en pojke som skjuter sin egen farmor genom vådaskott?

Men tillbaka till teatervärlden. Jag läste att Västnyländska Ungdomsringen startar egen teaterutbildning för barn och ungdomar i åldern 9 - 15 år. Teaterskolan inleder i höst och stöds av Raseborg stad. Ett verkligen fint initiativ. Utan Ungdomsringens stora engagemang skulle Västra Nyland vara SÅÅÅ mycket fattigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar