2010-07-22

Varför vill ingen arbeta

I sommar har det varit mer regel än undantag att vi inte fått vår dagstidning utdelad i vår namnförsedda postlåda. Fram till för fem år sedan funkade utdelningen så gott som klanderfritt, men redan i fjol förekom det små problem, som dock korrigerades efter en tid. I år har en tom postlåda efterhand fungerat som en klar adrenalinspruta för hela familjen. Endera har tidningen uteblivit helt och hållet ELLER så har den blivit utdelad så sent som vid 17-tiden på eftermiddagen.

Enligt Lejionajakelu, som handhar utdelningen av Hbl och HS finns det inte en sådan adress som vi uppgett? Ändå bor vi mitt i den lilla stadens centrum vid en gata som hör till stadens ursprungliga gatunät. Gatunumret står prydligt utmärkt på vår husknut.

Det gick så långt att jag kontaktade stadens gatuavdelning för en snabbkontroll OM några förändringar skett under vinterhalvåret. Är man endast sommargäst så är man, och då kan det natuligtvis hända att informationen inte når fram.

Men mannen på gatuavdelningen bekräftade att adressen var korrekt. Varefter jag kontaktade tidningen ånyo och klagade. Samtalet ledde till en lång diskussion huruvida adressen är korrekt? Så har det fortgått HELA LÅNGA SOMMAREN.

Dessutom har jag efterhand luskat reda på att det är stora problem med att anställa tidningsutdelare här ute på udden. Tidningsutdelarens arbetsuppgifter är inte attraktiva nog?

Lilla Hangö har en arbetslöshet på över 10 procent, men ett arbete som tidningsutdelare duger inte? Knappast är grundlönen i och för sig särdeles hög MEN det är dock fråga om obekväm arbetstid, och det borde rimligtvis ge lite extra klirr i
portmonnän. Dessutom tycker man att det skulle vara bättre att arbeta, än att gå hemma sysslolös och stämpla på arbetskraftsbyrån?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar